Ingrediënten
150 g basmatirijst400 g spruitjes
1 rode paprika
2 lente-uitjes
plak gember van ½ cm
1 teentje knoflook
½ ui
chilipeper naar smaak
2 tl gemalen koriander
½ tl kurkuma
165 ml kokosmelk
150 ml groentebouillon
3 el olie
zout
Bereiding
Hak de ui, chilipeper, knoflook en gember fijn. Maak de spruitjes schoon, halveer grotere spruiten. Snijd de paprika in vieren en vervolgens in dunne reepjes. Snijd de lente-uien in fijne ringetjes.
Verhit 2 el olie in een hapjespan op matig vuur, fruit de ui, knoflook, gember,kurkuma en koriander 2 minuten. Voeg de rijst en de kokosmelk toe, vul het blikje een keer met water en voeg dat ook toe. Doe er een snufje zout bij en breng aan de kook, laat op laag vuur ongeveer 15 minuten koken. Roer af en toe.
Verhit ondertussen in een wok of koekenpan de resterende olie, bak de chilipeper en de spruitjes kort. Blus af met de bouillon en laat op matig vuur 8 tot 10 minuten koken tot de spruitjes beetgaar zijn. Voeg halverwege de kooktijd de paprika toe.
Meng de groenten door de rijst, voeg de lente-uitjes toe. Breng het geheel op smaak met zout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten