cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

woensdag 24 februari 2016

Winterse salade met venkel en bloedsinaasappel

Ik had nog een prachtige venkelknol liggen, en ik wilde er eens wat anders mee doen dan gewoon laten verdwijnen in een pastagerecht of stoofschotel. Een salade leek me wel lekker, dus ging ik op zoek naar andere smaakmakers die goed combineren met de anijsachtige smaak van venkel. Het resultaat was zowel wat betreft de smaak als ook qua kleur een verrassing - wie zegt dat salades altijd groen moeten zijn...?


Ingrediënten

1 kleine krop radiccio (ca. 150 g)
¼ granaatappel
1 venkelknol
2 bloedsinaasappels
flinke handvol ongezouten pecannoten
3 el bloedsinaasappelsap
1 el mosterd
1 el olijfolie

Bereiding

Snijd de radiccio en de venkel doormidden, verwijder de stronk en snijd in fijne reepjes. Schil de sinaasappels dik, vang daarbij het sap op. Snijd de filets eruit, halveer grotere stukken. Haal de pitjes uit de granaatappel, hak de noten grof. Hussel alles goed door elkaar in een ruime schaal.
Meng voor de dressing het bloedsinaasappelsap met de mosterd en de olijfolie, schenk over de salade.

Voor 2 tot 4 personen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen