cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

maandag 7 december 2015

Gratin van spruitjes en pastinaak

In Annabel Langbein's "Free Range Cook" staat een heerlijk recept voor een aardappelgratin. Heel basic, en ontzettend lekker. Het mooie van dit soort recepten is dat je ze heel makkelijk kunt aanpassen. Met iets meer moeite (spruitjes schoonmaken duurt nu eenmaal wat langer dan aardappels schillen) maak je deze gratin met pastinaken en spruitjes. Een echt wintergerecht, en ook prima geschikt voor de feestdagen.


Ingrediënten

400 g pastinaken
500 g spruitjes
200 ml slagroom
100 g geraspte gruyère
1 ei
nootmuskaat, peper en zout naar smaak

Bereiding

Maak de spruitjes schoon, schil de pastinaken en snijd ze in blokjes die ongeveer even groot zijn als de spruitjes. 
Meng de kaas met het ei en de slagroom, breng krachtig op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Doe de groenten in een ovenvaste schaal en schep ze om met het kaasmengsel zodat de groenten rondom ermee bedekt zijn.
Bak de gratin 35 tot 45 minuten in de op 200° (onder- en bovenwarmte) voorverwarmde oven.

Bijgerecht voor 2 personen


1 opmerking:

  1. Dit lijkt mij onwijs lekker zeg! Nooit geweten dat spruiten en pastinaak goed samen gaan! Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen