Ingrediënten
200 g pasta
400 g wildzwijnbout, liefst met bot
400 g wildzwijnbout, liefst met bot
1 ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
2 kruidnagels
5 pimentkorrels
1 laurierblad
een paar takjes verse tijm
400 g gepelde tomaten
1 blik kikkererwten (240 g uitlekgewicht)
zout en peper naar smaak
2 el olijfolie
1 el boter
Bereiding
Hak de ui, knoflook en chilipeper grof, laat de kikkererwten uitlekken. Verhit de boter en de olie in een stoofpan, braad het vlees hierin rondom bruin. Kruid met peper en zout naar smaak, voeg de ui, knoflook en chilipeper toe en bak een paar minuten mee. Doe de tomaten, het laurierblad, de tijm, kruidnagel, piment en 1 glas water in de pan,breng aan de kook en laat afgedekt ongeveer 2 uur stoven. Roer af en toe, voeg eventueel meer water toe.
Haal het vlees uit de pan en laat het een beetje afkoelen. Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes, doe terug in de pan.
Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snufje zout, giet af serveer met het ragout.
Voor 2 personen
Haal het vlees uit de pan en laat het een beetje afkoelen. Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes, doe terug in de pan.
Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snufje zout, giet af serveer met het ragout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten