cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

donderdag 19 november 2015

Pasta met wildzwijnragout

Een tijdje terug had ik een wildzwijnbout gekocht - nogal een flink stuk vlees maar de poelier wilde hem alleen in z'n geheel verkopen of helemaal niet. Tja, in z'n geheel dus, en vervolgens in porties verdeeld en deels ingevroren. Ik had nog een portie in de vriezer, het bot met nog vrij veel vlees eraan. Afgelopen zondag leek me een prima dag om daar een lekker ragout van te maken, het heeft zowat de hele dag geregend, echt een dag om binnen te blijven en jezelf te trakteren op lekker comfort food.


Ingrediënten

200 g pasta
400 g wildzwijnbout, liefst met bot 
1 ui 
1 teentje knoflook
1 chilipeper
2 kruidnagels
5 pimentkorrels
1 laurierblad
een paar takjes verse tijm
400 g gepelde tomaten
1 blik kikkererwten (240 g uitlekgewicht)
zout en peper naar smaak
2 el olijfolie
1 el boter

Bereiding

Hak de ui, knoflook en chilipeper grof, laat de kikkererwten uitlekken. Verhit de boter en de olie in een stoofpan, braad het vlees hierin rondom bruin. Kruid met peper en zout naar smaak, voeg de ui, knoflook en chilipeper toe en bak een paar minuten mee. Doe de tomaten, het laurierblad, de tijm, kruidnagel, piment en 1 glas water in de pan,breng aan de kook en laat afgedekt ongeveer 2 uur stoven. Roer af en toe, voeg eventueel meer water toe.
Haal het vlees uit de pan en laat het een beetje afkoelen. Verwijder het bot en snijd het vlees in stukjes, doe terug in de pan.
Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snufje zout, giet af serveer met het ragout.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten