Ingrediënten
200 g risottorijst
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 stengel bleekselderij
1 cayennepeper
1 aubergine
600 ml groentebouillon
een scheut witte wijn
1 handvol verse kervel
versgemalen peper en zout
wat milde geraspte kaas
4 el olijfolie
Bereiding
Snijd de sjalot, knoflook en bleekselderij fijn, hak de kervel grof, snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter.
Verhit 2 eetlepels olie in een grilpan en gril de aubergineplakken tot ze gaar zijn, haal ze uit de pan en houd ze warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
Verhit ondertussen de resterende olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de sjalot, knoflook,cayennepeper en bleekselderij 2 minuten. Draai het vuur laag en voeg de rijst toe. Bak even mee, tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus af met de witte wijn, wacht tot de wijn opgenomen is en voeg dan wat bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is, meng dan de kervel door de risotto, voeg kaas naar smaak toe.
Serveer de risotto met de plakjes aubergine en een salade.
Voor 2 personen
Verhit ondertussen de resterende olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de sjalot, knoflook,cayennepeper en bleekselderij 2 minuten. Draai het vuur laag en voeg de rijst toe. Bak even mee, tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus af met de witte wijn, wacht tot de wijn opgenomen is en voeg dan wat bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is, meng dan de kervel door de risotto, voeg kaas naar smaak toe.
Serveer de risotto met de plakjes aubergine en een salade.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten