cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

zondag 3 april 2016

Aardbeientiramisu

Toetjes komen hier niet vaak op tafel, maar gisteren ben ik gezwicht voor een kistje aardbeien. Nu kun je die natuurlijk allemaal zo opeten, maar het is natuurlijk ook weleens leuk om iets nieuws uit te proberen. Een paar dagen geleden had ik bedacht dat ik eens aardbeientiramisu wilde maken, een heerlijk toetje voor een prachtige lentedag als vandaag en o zo verdiend na een middag hard werken in de moestuin. Daar beginnen de aardbeien inmiddels te bloeien, dus wie weet kan ik binnenkort nog eens tiramisu maken van mijn eigen aardbeien.  
In dit recept worden geen rauwe eieren gebruikt, het dus ook prima geschikt voor kleine kinderen. Ik had heerlijk zoete aardbeien en heb maar een beetje vanillesuiker toegevoegd. Naar smaak kun je natuurlijk wat meer suiker toevoegen. Ik heb de aardbeien geprakt omdat ik het lekker vind als er nog wat stukjes in zitten. Je kunt ze ook kort met een stafmixer hakken, let op dat ze niet te fijn (=sap) worden.


Ingrediënten

450 g aardbeien
250 g mascarpone
200 ml slagroom
2 el vanillesuiker
125 g lange vingers
50 ml granaatappelsiroop (of een andere siroop van rode vruchten)
50 ml  rozenwater

Bereiding

Meng de siroop met het rozenwater, doop de lange vingers erin. Bedek de bodem van een schaal van 15 x 20 cm met een laag lange vingers.
Prak 300 g aardbeien met een vork en meng ze door de mascarpone. Klop de slagroom lobbig en meng door de mascarpone. Bedek de lange vingers met de helft van het mascarpone-aardbeienmengsel, leg daar de resterende lange vingers op. Verdeel de rest van de crème over de lange vingers, strijk de bovenkant glad. 
Snijd de overige aardbeien in stukjes en decoreer de tiramisu ermee.
Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor 4 tot 6 personen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten