Ingrediënten
300 g cassave
200 g tajerblad
1 tomaat
2 teentjes knoflook
1 rode ui
stukje Mme Jeanette
100 ml water
3 el olie
zout
Bereiding
Kook de cassave gaar in water met zout. Snijd het tajerblad in stukken van ongeveer 5 cm. Was de bladeren grondig, ze zijn vaak heel zanderig. Hak de ui, knoflook en de peper, snijd de tomaat in blokjes.
Verhit de olie en bak hierin de ui 2 minuten, voeg dan de knoflook en de Mme Jeanette toe en bak die nog 1 minuut mee. Bak de tomaat 2 minuten mee en blus af met de 100 ml water. Doe dan de tajerblad in de pan en laat die snel slinken.
Giet ondertussen de cassave af, laat een bodempje water in de pan en stamp de cassave hiermee tot een puree. Roer de tajerblad erdoor.
Bijgerecht voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten