Ingrediënten
150 g bloem
10 g verse gist
20 g suiker
snufje zout
55 ml ananassap
25 ml olie (bv. soja-olie)
1 eidooier
1 tl kaneel
25 g rozijnen
35 g ananas (1 ananasschijf uit blik)
Bereiding
Week de rozijnen ongeveer 15 minuten in het ananassap (langer mag ook). Snijd de ananas in kleine stukjes.
Kneed een deeg van alle ingrediënten inclusief het ananassap. Voeg de ananas en de rozijnen als laatste toe. Laat het deeg 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Bekleed een bakblik met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenhitte). Verdeel het deeg met natte handen in 8 stukken, vorm er balletjes van en zet ze op het bakblik. Druk de bovenkant een beetje plat en bak ze 25 minuten in de oven.
Voor 8 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten