Ingrediënten
Voor de gehaktballen
300 g kalfsgehakt
1 tl komijn
2 el verse koriander
20 g pijnboompitten
snufje zout
snufje witte peper
1 ei
Voor de saus
3 el olijfolie
2 tl gemalen koriander
1 tl kurkuma
1 ui
2 teentjes knoflook
4 tomaten
100 ml water
1 lente-ui
zout en peper naar smaak
Bereiding
Hak de pijnboompitten en de koriander grof, meng met de overige ingrediënten voor de gehaktballen.
Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes en de lente-ui in ringen. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de ui. Voeg na 2 minuten de geperste knoflook, de koriander en de kurkuma toe, bak 2 minuten. Doe dan de tomaten in de pan, bak ze ongeveer 3 minuten. Voeg het water toe en laat de saus met het deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Vorm balletjes van ongeveer 1½ cm van het gehaktmengsel, laat ze ongeveer 10 minuten stoven in de saus. Bestrooi met de lente-ui.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten