Ingrediënten
1 blik mais (285 g uitlekgewicht)
150 g bloem
1 ½ tl bakpoeder
125 ml melk
2 eieren
1 el sojasaus
1 el sojasaus
1 tl gemalen koriander
1 tl komijn
4 takjes gladde peterselie
1 lente-ui
½ tl zout
ca. 100 ml olie
Bereiding
Laat de mais uitlekken, hak de peterselie en snijd de lente-ui in fijne ringen. Klop een beslag van de eieren, bloem, sojasaus, bakpoeder, komijn, koriander en het zout. Voeg de mais, lente-ui en peterselie toe. Laat het deeg 5 tot 10 minuten staan. Verhit de olie op matig vuur in een pan met anti-aanbaklaag. Geef telkens 1 el beslag in de pan, druk een beetje plat. Bak de koekjes in 3 tot 4 minuten van beide kanten lichtbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier.
Voor 25 stuks
Voor de FBS koos ik je recept voor deze maïskoekjes. Bedankt voor je inspiratie! Ze waren erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenFijn om te lezen dat je ze lekker vond. Leuk idee om sesamzaadjes erin te verwerken, ga ik ook eens proberen :)
Verwijderen