cover

cover

Printvriendelijke versie

Voor een printvriendelijke weergave kun je op de titel van het recept klikken. Onderaan vind je de Print Friendly button. De printvriendelijke versie opent in een nieuw venster.

dinsdag 15 mei 2012

Kapucijners met verse kruiden

Deze schotel staat binnen een half uur op tafel. Je kunt er ook prima resten groente in verwerken, zoals bijvoorbeeld prei of courgette. Serveer met rijst of met Turks brood. Kies als het even kan voor verse kruiden. Veel Turkse en Marokkaanse winkels hebben een ruime keuze voor een zeer schappelijke prijs. De kruiden die je niet gebruikt kun je prima invriezen. 


Ingrediënten

1 potje kapucijners (330 g)
2 wortels
½ ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
1 el van elk: peterselie, munt, koriander
1 glas water
1 tl gemalen komijn
zout 
versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie

Bereiding

Laat de kapucijners uitlekken. Hak de ui, de knoflook en de kruiden, snijd de wortels in plakjes van ½ cm, snijd de tomaat in blokjes.
Verhit de olie en bak de uien op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, komijn en de wortels toe en bak die even mee. Doe dan de blokjes tomaat in de pan en bak die 2 tot 3 minuten tot het sap eruit komt. Blus af met het water en voeg de kapucijners toe. Laat met het deksel op de pan op laag vuur 10 minuten stoven. Voeg dan de verse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.

Voor 2 personen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten