Ingrediënten
1 aubergine
50 g rode linzen
½ ui
1 teentje knoflook
2 el olijfolie
½ tl kaneel
1 tl komijn
1 tl saffraanpoeder
150 ml water
1 el verse munt
zout
Bereiding
Snijd de aubergine in de lengte in vieren, bestrooi royaal met zout en laat 15 minuten staan. Spoel af en snijd de aubergine in blokjes. Snipper de ui en hak de munt grof.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan de geperste knoflook, de kaneel en de komijn toe, bak nog eens 2 minuten. Doe nu de aubergine in de pan, bak rondom lichtbruin. Voeg nu de rode linzen, het water en de saffraan toe, laat met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten stoven. Roer de munt erdoor, breng op smaak met zout.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten