Ingrediënten
600 g kipfilet
500 g rabarber
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl kaneel
1 tl gedroogde mangopoeder
200 ml warm water
1 el suiker
zout naar smaak
3 el verse peterselie
2 el verse munt
5 el olijfolie
Bereiding
Snijd de kip in blokjes, schil de rabarber en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de ui in dunne ringen, hak de peterselie en de munt grof.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit de uien goudbruin. Voeg de geperste knoflook, de kaneel en het mangopoeder toe, bak ongeveer 2 minuten. Doe dan de kip in de pan, bak het vlees van alle kanten lichtbruin. Blus af met het water en laat met het deksel op de pan 20 minuten stoven op laag vuur. Doe dan de rabarber erbij en laat nog 10 tot 15 minuten stoven tot de rabarber zacht is. Voeg de munt en de peterselie toe, breng op smaak met zout en suiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten