Ingrediënten
2 kleine groene bananen
150 g tajerblad
100 g gerookte kipfilet
1 tomaat
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
een stukje Mdm Jeanette peper
3 pimentkorrels
300 ml kokosmelk
700 ml groentenbouillon
3 el olijfolie
zout naar smaak
Bereiding
Snijd de bananen in de lengte doormidden en dan in plakjes van 2 millimeter. Snijd de sjalotjes in ringen en hak de knoflook en de peper. Snijd de tomaat in blokjes en de gerookte kip in reepjes. Was de tajerblad goed, verdeel grote bladeren in stukjes van 5 cm.
Verhit de olie in een pan op matig vuur en fruit hierin de sjalotjes. Voeg na 2 minuten de knoflook en de peper toe en bak nog een minuut. Blus af met de bouillon en de kokosmelk. Breng aan de kook en voeg de piment, bananen en de tomaat toe. Laat op laag vuur met het deksel op de pan 20 minuten koken.
Voeg de kip en de tajerblad toe, kook nog 5 minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout, verwijder de piment voordat je de soep opdient.
Serveer de maisballetjes apart zodat ze niet te zacht worden.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten