Ingrediënten
150 g pangasiusfilet
10 rauwe gepelde gamba's
2 Thaise aubergines
125 g groene asperges
100 g courgette
160 ml kokosmelk (1 klein blikje)
50 ml water
1 ½ el groene currypasta
1 lente-ui
1 tl vissaus
1 el verse koriander
Bereiding
Snijd de vis in stukjes van 2 cm. Verwijder de droge onderkant van de asperges (+ 1 cm) en schil - indien nodig - het onderste gedeelte. Snijd de aubergines in blokjes en de asperges in stukjes van 3 cm, houd de kopjes apart. Snijd de courgette in de lengte in vieren en dan in plakjes van ½ cm. Snijd de lente-ui in stukjes van 2 cm en hak de koriander.
Doe de currypasta samen met de kokosmelk in een hapjespan, verwarm op matig vuur. Doe, wanneer de currypasta opgelost is, het water, de aubergines en de asperges - behalve de kopjes - in de pan. Laat op matig vuur 5 minuten stoven. Voeg dan de courgette, de vis en de aspergekopjes toe en na 2 minuten de gamba's. Breng, wanneer de gamba's gaar zijn, op smaak met de vissaus, voeg de koriander en de lente-ui toe en roer nog eens goed door.
Serveer met witte rijst.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten