Ingrediënten
1 blikje (wilde) roze zalm (170 g uitlekgewicht)
2 el kappertjes
1 teentje knoflook
1 sjalotje
25 g gedroogde tomaten
2 takjes gladde peterselie
snufje zout
1 ei
250 g ricotta
50 ml olijfolie
250 g bloem
2 tl bakpoeder
Bereiding
Week de gedroogde tomaten ongeveer 15 minuten in kokend water, bewaar het weekvocht. Meng het ei met de ricotta, voeg daar de olie en 50 ml weekvocht van de tomaten aan toe. Roer dan de bloem en het bakpoeder door het deeg. Als het deeg niet soepel genoeg is kun je wat extra (week)water toevoegen. Laat de zalm uitlekken in een vergiet. Hak knoflook, sjalotje, peterselie en de tomaten fijn. Meng alle overige ingrediënten door het deeg en vul het met 2 lepels in papieren muffinvormpjes. Bak de muffins 25 tot 30 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Laat de muffins op een rooster een beetje afkoelen, serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.
Voor 12 stuks
Hoi Katrin,
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit zeg!
Groetjes
Alesig
Dank je wel! Ik denk dat ik die voor Pasen weer ga maken :)
Verwijderen