Ingrediënten
500 g bloem
1 el suiker
2 eieren
2 eieren
½ tl zout
21 g verse gist (of 1 el gedroogde gist)
250 ml melk + wat extra om te bestrijken
2 el olie
1 el rozenwater
1 el maanzaad of sesamzaad
Bereiding
Verwarm de melk tot lauwwarm, meng met de gist, het suiker en 100 g bloem. Laat dit mengsel 10 minuten staan, tot de gist opgelost is.
Voeg de overige melk, de olie, het rozenwater, zout, de eieren en 100 g bloem toe en meng alles goed met de kneedhaak van je (hand)mixer. Voeg de resterende bloem in delen toe, kneed het deeg tot het loslaat van de kom. Laat afgedekt op kamertemperatuur 1,5 uur rijzen. Kneed het deeg nog een keer door, laat opnieuw afgedekt 1 uur rijzen.
Verdeel het deeg in drie gelijke porties en vorm die tot een lange rol. Leg de eindjes bij elkaar en maak er een vlecht van. Bestrijk met melk en strooi het maanzaad erover.
Bak 40 minuten in de op 190°. Laat het brood op een rooster afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten