Ingrediënten
100 g boter
2 eieren
50 g bloem
50 g gemalen amandelen
75 g suiker
1 tl geraspte citroenschil
1 tl bakpoeder
poedersuiker
Bereiding
Smelt de boter in een pan op laag vuur, laat een beetje afkoelen. Meng de bloem, amandelen en bakpoeder. Klop de eieren en de suiker tot de suiker opgelost is. Voeg de citroenschil toe, roer de bloem beetje bij beetje door het beslag. Voeg als laatste de gesmolten boter toe.
Vet de madeleinevorm in met een beetje boter, geef 1 el beslag in elke vorm.
Bak de madeleines 10 tot 12 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Laat de madeleines een paar minuten in de vorm afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat ze op een rooster volledig afkoelen. Strooi er wat poedersuiker overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten