Ingrediënten
200 g noedels
500 g asperges
100 g doperwten (diepvries)
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 chilipeper
stukje gember van ½ cm
1 citroenblad
1 citroenblad
1 el verse koriander
1 el sesamzaad
2 el sesamolie
2 el zonnebloemolie
2 el lichte sojasaus
1 tl vissaus
Bereiding
Schil de asperges en verwijder de droge uiteinden, snijd dikkere asperges in de lengte doormidden, snijd ze in stukjes van 3 cm. Hak de sjalot, knoflook, gember, chilipeper, citroenblad en koriander fijn. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vet lichtbruin. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, meng met 1 eetlepel sesamolie.
Verhit de overige olie in een wok op middelhoog vuur, roerbak hierin de asperges ongeveer 4 minuten, controleer of ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de sjalot, knoflook, gember, citroenblad, chilipeper en doperwten toe, roerbak nog 2 minuten. Meng dan de noedels erdoor, blus af met de sojasaus en vissaus. Strooi de koriander en sesamzaadjes erover, serveer meteen.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten