Ingrediënten
Voor de kip:
2 kippenbouten
3 el olijfolie
sap van ½ citroen
½ el komijn
½ el paprikapoeder
chilipoeder naar smaak
½ rode ui
1 teentje knoflook
Voor de bonen:
1 blik zwarte bonen
2 tomaten
½ rode ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 el honing
1 el groentebouillon (instant)
4 takjes verse koriander
2 el olijfolie
zout
250 g tagliatelle
Bereiding
Voor de kip:
Leg de kip in een ovenschaal. Hak de ui en de knoflook fijn. Meng olijfolie, citroensap, paprikapoeder, chilipoeder en komijn, giet dit mengsel over de kip, strooi de ui en de knoflook erover. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en bak de kip ongeveer 45 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Voor de bonen:
Hak ui, knoflook, chilipeper en koriander fijn. Snijd de tomaten in blokjes, laat de bonen uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een hapjespan op halfhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook, chilipeper en komijn 2 minuten. Voeg de bonen toe en bak ze 2 minuten. Doe dan de tomaten, bouillon en honing en een half glas water erbij, kook alles 10 minuten op laag vuur. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout.
Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in ruim water met een snufje zout, giet ze af en laat uitlekken. Serveer de kip met de bonen en de pasta.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten