Ik heb de cake in een springvorm van 26 cm Ø gebakken, en hij was vrij laag. Je kunt natuurlijk ook een gewone cakevorm of een kleinere springvorm gebruiken.
Ingrediënten
125 g boter
70 g witte basterdsuiker
3 eieren
1 tl bakpoeder
75 g gemalen amandelen
75 g bloem
sap van ½ sinaasappel
2 el geraspte sinaasappelschil
100 g roomkaas
50 g orange curd
Bereiding
Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker tot de suiker opgelost is, voeg dan de eieren een voor een toe. Voeg 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 el sinaasappelschil, bakpoeder, bloem en amandelen toe, meng tot een soepel beslag.
Bekleed de bodem van een springvorm van 26 cm Ø met bak papier en doe het beslag erin, bak ongeveer 30 minuten in een op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Prik met een satéstokje kleine gaatjes in de cake, giet het resterende sinaasappelsap erover. Laat de cake op een rooster volledig afkoelen.
Meng de roomkaas (kamertemperatuur) met de orange curd en bestrijk de cake ermee, verdeel de overige sinaasappelschil erover. Bewaar de cake in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten