Min of meer toevallig koos ik ook een allergieproef recept: havermoutrepen. Ik was al een tijdje van plan om zelf een keer repen te maken, dit was dus een goede gelegenheid. En toevallig (?) had ik ook alle ingrediënten in huis, op de bananen na. Dus ging het vrolijk aan de slag, en ik weet zeker dat ik deze repen vaker ga maken!
Ingrediënten
1 grote banaan (handig als 'ie al een beetje rijp is)
75 ml vers sinaasappelsap
2 el kokosolie
2 el honing
75 g grofgehakte noten (ik heb hazelnoten gebruikt)
75 g zaden (ik heb 40 g grofgehakte zonnebloempitten en 35 g lijnzaad gebruikt)
125 g grofgehakte cranberries (ik heb 75 g cranberries en 50 g abrikozen gebruikt)
150 g havermout
Bereiding
Prak de banaan met een vork fijn. Doe het sinaasappelsap samen met de kokosolie en de honing in een kleine pan, verwarm het net zo lang tot de kokosolie gesmolten is, laat een beetje afkoelen.
Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar en vul het in een met bakpapier beklede ovenschaal van 20 x 30 cm, zorg dat je het mengsel egaal verdeelt. Als je geen ovenschaal in de juiste maat hebt, kun je gewoon een bakblik gebruiken. De massa is heel compact en loopt niet uit.
Bak de havermoutkoek in 25 minuten goudbruin in de op 200° C voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte), laat een beetje afkoelen en snijd in repen. Bewaar de repen in een afgesloten blik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten