Het kost een beetje tijd, en als je het voor meerdere personen wilt maken, kun je het ook in een grote ovenschaal bereiden in plaats van aparte pakketjes te maken. En misschien ook wel een leuk idee voor Goede Vrijdag...
Ingrediënten
400 g kabeljauwfilet
300 g aardappelen
2 tomaten
½ rode ui
1 teentje knoflook
sap van ½ citroen
2 el olijfolie
1 el viskruiden
4 takjes gladde peterselie
versgemalen zwarte peper
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd ook de tomaten in dunne plakjes. Hak de peterselie en de knoflook, snijd de ui in fijne ringen.
Meng de olie met het citroensap en de viskruiden.
Bestrijk 2 flinke stukjes aluminiumfolie met een beetje olie, leg de aardappelen en tomaten er dakpansgewijs op en bestrooi royaal met zwarte peper (zie foto's). Verdeel de uien en de knoflook erover en leg de vis erop. Giet het oliemengsel over de vis en bestrooi met de peterselie.
Vouw de folie goed dicht tot pakketjes, vouw eventueel een tweede stuk folie eromheen zodat het goed afsluit. Leg de pakketjes op een bakblik en bak ze 30 minuten in de op 220 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Serveer een salade bij de vispakketjes.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten