Ingrediënten
125 ml melk en wat extra om te bestrijken1 tl droge gist
225 g bloem
1 el suiker
1tl nigella zaadjes
100 g boter (op kamertemperatuur)
snufje zout
Bereiding
Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm, voeg de gist toe en laat even staan. Meng bloem, suiker en zout met elkaar en kneed de boter erdoor tot je een kruimelig deeg hebt. Voeg nu de melk en de nigella zaadjes toe en meng tot een vochtig deeg. Het deeg moet zacht zijn maar wel loslaten van de beslagkom. Laat het deeg afgedekt ongeveer een uur rijzen. Verdeel in 6 gelijke porties en rol die tot een rond balletje. Leg op een met bakpapier bekleed bakblik en laat nog eens 15 minuten rijzen. Bestrijk de bovenkant met melk en bak ze 20 tot 25 minuten in de op 190° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Serveer ze als ontbijt, brunch of (net als scones) bij de thee. Puur, of met zoet of hartig beleg.
Voor 6 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten