Ik had op de markt heerlijk zoete sinaasappels gekocht waardoor ik bijna geen suiker hoefde toe te voegen. Dat is natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke smaak, dus proef van te voren even hoe zoet het sap is.
Het is handig als je een au bain marie pan hebt, maar met een gewone vuurvaste kom lukt het ook. Au bain marie pannen vind je tegenwoordig voor schappelijke bedragen in veel goedkopere huishoudwinkels.
Ingrediënten
100 ml versgeperst sinaasappelsap
1 tl geraspte sinaasappelschil
2 eieren
25 g suiker
50 g boter
Bereiding
Voor dit recept is het belangrijk dat je alles klaar hebt staan, als je een keer begonnen bent, heb je geen tijd meer om ingrediënten af te wegen.
Breng in een open pan water aan de kook. Zorg dat je een vuurvaste kom/bak hebt die goed op de pan past. Kluts de eieren in de kom, voeg de suiker toe. Zet de kom boven de pan zodra het water kookt, roer tot de suiker opgelost is. Voeg de boter toe en laat die al roerend oplossen. Doe dan het sinaasappelsap en de schil erbij, blijf roeren tot je een cremige massa hebt. Dat zal ongeveer 10 minuten duren. Vul de orange curd in een schoon glas met schroefdeksel en zet het glas 5 minuten op z'n kop zodat het vacuüm sluit.
Tip: als de orange curd niet dikker wordt, is het water misschien niet hoog genoeg. Het water moet echt koken. Blijf goed roeren zodat het ei niet gaat stollen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten