Ingrediënten
600 g asperges
250 g pasta
1 blik gepelde tomaten (400 g)
125 g mozzarella
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 el paprikapoeder
1 el groentebouillon (instant)
10 blaadjes verse basilicum
10 blaadjes verse basilicum
zout, peper
2 el olijfolie
Bereiding
Schil de asperges, snijd de droge uiteinden af en snijd ze in stukjes van 4 cm. Hak de ui en de knoflook fijn.
Kook de pasta beetgaar in water met weinig zout, giet af en laat uitlekken. Kook in een andere pan de asperges beetgaar, giet af, bewaar daarbij 200 ml van het kookvocht. Verhit de olijfolie op matig vuur, fruit hierin de ui, knoflook en paprikapoeder. Voeg na 3 minuten de gepelde tomaten, het aspergevocht en de groentebouillon toe, breng aan de kook en druk de tomaten stuk met een houten lepel. Laat de saus 10 minuten op laag vuur koken, breng op smaak met zout en peper en voeg de grof gehakte basilicumblaadjes toe.
Meng de pasta en de asperges in een ovenvaste vorm, giet de saus erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de saus.
Laat de kaas in ca. 20 minuten in de op 200° voorverwarmde oven gratineren.
Voor 2 personen
Meng de pasta en de asperges in een ovenvaste vorm, giet de saus erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de saus.
Laat de kaas in ca. 20 minuten in de op 200° voorverwarmde oven gratineren.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten