Ingrediënten
Voor het deeg:
175 g bloem
1 ei
35 g poedersuiker
70 g koude boter
Voor de vulling:
125 g mascarpone
125 g magere kwark
1 ei
20 g vanillepuddingpoeder
250 g aardbeien
Bereiding:
Voor het deeg:
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg, wikkel het in plastic folie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
Voor de vulling:
Meng de mascarpone met de kwark, het ei en het puddingpoeder. Snijd de aardbeien in plakjes.
Rol het deeg tussen 2 stukken huishoudfolie of op een bebloemd werkvlak uit ter grootte van de bakvorm, leg in de licht ingevette vorm, snijd boventollige randen af. Leg de aardbeienplakjes op de bodem, schenk het mascarpone mengsel erover, strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
Bak 30 tot 35 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Voor een langwerpige taartvorm van 36 x 12 cm of een ronde vorm van 24 cm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten