Ingrediënten
200 g paellarijst
250 g rogvleugel
200 g ongepelde gamba's
1 rode paprika
75 g doperwten (diepvries)
100 g cherrytomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
snufje saffraan
450 ml visbouillon (van tablet)
1 tl paprikapoeder
zout, peper
2 el olijfolie
½ citroen
Bereiding
Hak de ui en de knoflook fijn. Week de saffraan in 150 ml kokend water, snijd de vis in repen. Laat de doperwten ontdooien, snijd de tomaten in vieren en de paprika in blokjes. Snijd de citroen in parten.
Verhit de olie op middelhoog vuur in de paellapan, fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de rijst toe, schep om tot de rijst met olie bedekt is. Doe de groenten erbij, bak even mee. Blus af met het saffraanwater en de bouillon, laat op laag vuur 10 minuten koken zonder te roeren. Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
Leg de vis en de gamba's op de paella en zet nog 15 minuten onder in de op 190° graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Strooi wat peper over de vis, serveer de paella met de citroenpartjes.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten