Ingrediënten
Voor de lamskoteletjes:
4 lamskoteletjes
sap van ½ citroen
2 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
Voor de groenten:
500 g zoete aardappelen
350 g spruitjes (schoongemaakt)
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 el (scherpe) paprikapoeder
1 tak rozemarijn
zout, peper
3 el olijfolie
Bereiding
Voor de lamskoteletjes:
Meng de olie met het citroensap en de oregano en bestrijk een kant van de lamskoteletjes met de helft van dit mengsel, laat ongeveer 30 minuten staan. Verhit een grillpan en bak de lamskoteletjes op de gemarineerde kant. Bestrijk ondertussen de bovenkant met de rest van de marinade, keer de koteletjes om en bak ook de andere kant mooi bruin. Afhankelijk van de dikte hebben de lamskoteletjes 6 tot 8 minuten nodig.
Voor de groenten:
Schil de aardappelen en snijd ze in niet al te grote blokjes. Snijd de ui en de knoflook in plakjes, pluk de rozemarijnblaadjes van de steel. Doe alle ingrediënten in een ovenvaste schaal, meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten ongeveer 45 minuten in de op 200° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte), schep tussendoor af en toe om. Controleer of de groenten gaar zijn, serveer met de lamskoteletjes.
Voor 2 personen
Katrin,
BeantwoordenVerwijderenJe hebt er een leuke draai aan gegeven. Ziet er heerlijk uit en weet zeker dat het amazing smaakt ;-)
Ik heb nog meer leuke ideeen, laten we die lekker uitwisselen anders. Het zou een eer zijn om een klein receptenboekje samen te maken.
Gr Brunella
Hi Brunella, fijn om te horen dat ik je smaak getroffen heb :). Ideeën uitwisselen vind ik altijd leuk, en op termijn is een receptenboekje zeker een optie, laten we daar even via FB verder over brainstormen.
Verwijderen