Ingrediënten
300 ml vlierbloesemwater
300 g citrusvruchten naar smaak (citroen, sinaasappel, grapefruit, limoen)
250 g halfzoete geleisuiker
Bereiding
Laat de vlierbloesemschermen even liggen, schud ze goed uit zodat alle insecten eruit zijn. Was de bloesem niet, dan verliest de bloesem de meeste smaak.
Leg de bloesemschermen in een bak met water, laat dit afgedekt 1 tot 2 dagen staan. Reken 1 bloesemscherm per 100 ml water. Giet het water door een fijn zeef, meet 300 ml schoon bloesemwater af. Schil de citrusvruchten dik, snijd het vruchtvlees tussen de velletjes uit en snijd ze wat kleiner. Meng met het bloesemwater en de geleisuiker en breng samen aan de kook. Laat de jam dan nog 1 minuut doorkoken.
Vul de jam meteen in schone glazen potten met een schroefdeksel, veeg de rand van het glas goed schoon en sluit de potten, zet ze 5 minuten op z'n kop voor de vacuüm sluiting.
Vul de jam meteen in schone glazen potten met een schroefdeksel, veeg de rand van het glas goed schoon en sluit de potten, zet ze 5 minuten op z'n kop voor de vacuüm sluiting.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten