Ingrediënten
600 g dunne aubergines
1 teentje knoflook
2 chilipepers
1 sjalot
½ el vissaus
100 ml groentebouillon
1 lente-ui
15 blaadjes Thaise basilicum
zout
2 el olie
Bereiding
Rooster de aubergines 10 tot 15 minuten in de op 250° voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven zodra de schil donker is en loslaat, laat de aubergines een beetje afkoelen, trek de schil eraf en snijd de aubergines in dikke plakken.
Hak de chilipepers, knoflook, sjalot en basilicum fijn., snijd de lente-ui in ringen. Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur, fruit de chilipeper, knoflook en sjalot tot lichtbruin. Doe de aubergine en de groentebouillon erbij, laat afgedekt 15 minuten stoven tot het vocht opgenomen is. Breng op smaak met de vissaus en eventueel zout, roer de lente-ui en de basilicum erdoor.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten