Ingrediënten
250 g spaghetti
75 g katenspek (plakjes)
250 g snijbonen
½ stevige peer
½ stevige peer
1 ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
sap van ½ citroen
1 el verse rozemarijn
100 ml groentebouillon
zout
sap van ½ citroen
1 el verse rozemarijn
100 ml groentebouillon
zout
Bereiding
Snijd de snijbonen in stukken van 2 cm. Hak de ui, chilipeper, knoflook en rozemarijn fijn. Snijd de katenspek in repen van 1 cm, snijd de peer in dunne plakjes.
Kook de spaghetti in water met een snufje zout beetgaar, kook de snijbonen de laatste 7 minuten mee. Giet af en laat uitlekken.
Bak de spek in een pan zonder vet lichtbruin, voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en peer toe, bak tot de ui glazig is. Voeg de rozemarijn, citroen en bouillon toe, kook nog 5 minuten. Proef de saus, voeg eventueel nog peper en zout toe. Meng met de spaghetti en de bonen.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten