Ingrediënten
350 g kipfilet
300 g zoete aardappel
100 g doperwten (diepvries)
1 sjalot
1 teentje knoflook
stuk laoswortel van 3 cm
1 stengel citroengras
1 citroenblad
2 chilipepers
1 - 2 el Thaise currypaste (gele of massaman)
400 ml kokosmelk
1 el kipbouillon (instant)
1 el vissaus
1 takje Thaise basilicum
2 el olie
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes, snijd het kipfilet in blokjes. Hak de sjalot, knoflook, chilipeper, citroenblad en basilicum fijn. Snijd het citroengras in de lengte in en leg er een knoop in.
Verhit de olie in een ruime pan op laag vuur, fruit hierin de sjalot, knoflook, chilipeper, citroenblad, laoswortel en sereh 2 minuten. Voeg de kokosmelk, kipbouillon en currypaste toe, breng alles aan de kook, laat de currypaste hierbij oplossen. Voeg de stukjes kip en aardappel toe, laat afgedekt 20 minuten koken op laag vuur. Voeg de doperwten toe, laat 2 minuten meekoken. Breng het gerecht op smaak met de vissaus, roer de basilicum erdoor.
Voor 2 -3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten