Ingrediënten
Voor het deeg:50 g kwark
2 el melk
2 el olie
25 g poedersuiker
100 g bloem
½ tl bakpoeder
Voor de vulling:
250 g rabarber
2 el suiker
250 ml melk
½ pakje vanillepudding (kookpudding)
Voor de kruimels:
40 g boter
60 g bloem
1 el havermout
1 el poedersuiker
Bereiding
Voor het deeg:
Vermeng de kwark met de olie en de melk, kneed dan het bloem en de bakpoeder erdoor.
Voor de vulling:
Haal de rabarber af en snijd in stukjes van 2 cm, meng met 1 eetlepel suiker en laat even staan. Kook een pudding van de melk, de overige suiker en de kookpudding.
Haal de rabarber af en snijd in stukjes van 2 cm, meng met 1 eetlepel suiker en laat even staan. Kook een pudding van de melk, de overige suiker en de kookpudding.
Voor de kruimels:
Meng alle ingrediënten voor de kruimels.
Rol het deeg uit zodat je de bodem van een springvorm van 20 cm ermee kunt bedekken en nog een rand van ongeveer 2 cm hebt. Verdeel de rabarber op de bodem, giet de pudding erop en strooi de kruimels erover.
Bak 35 tot 40 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt.
Rol het deeg uit zodat je de bodem van een springvorm van 20 cm ermee kunt bedekken en nog een rand van ongeveer 2 cm hebt. Verdeel de rabarber op de bodem, giet de pudding erop en strooi de kruimels erover.
Bak 35 tot 40 minuten in de op 180° voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte). Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten