Ingrediënten
200 g basmatirijst
350 g paksoy
150 g peultjes
1 sjalot
2 rode chilipepers
stuk laoswortel van 2 cm
1 teentje knoflook
1 citroenblad
bladeren van 1 tak Thaise basilicum
1 el vissaus
4 el lichte sojasaus
2 el olie
zout
Bereiding
Kook of stoom de rijst gaar, voeg hierbij 1 cm van de laoswortel aan de rijst toe. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur, verwijder het stukje laoswortel.
Haal de peultjes af en halveer ze, snijd de paksoy in repen. Hak de sjalot, chilipepers, knoflook, citroenblad, basilicum en de overige laoswortel fijn.
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur, roerbak hierin de peultjes 2 minuten. Voeg de sjalot, chilipeper, laoswortel, knoflook en citroenblad toe, bak dit 2 minuten mee. Doe dan de paksoy in porties erbij, laat slinken. Draai het vuur laag en doe de rijst in de wok, meng met de overige ingrediënten en roer de rijst los. Voeg sojasaus, vissaus en basilicum toe zodra de rijst warm en goed vermengd is met de groenten.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten