Ingrediënten
250 g pasta
500 g asperges
1 tomaat
2 lente-uien
1 el (madras)kerrie
1 sjalot
stuk gember van ½ cm
1 chilipeper (optioneel)
1 el groentebouillon (instant)
2 el olie
2 el olie
zout
Bereiding
De asperges schillen, de houterige uiteinden afsnijden, de asperges in stukjes van 2 cm snijden. Dikke asperges in de lengte doormidden snijden. Kook de asperges 5 minuten in water met een snufje zout, giet af en bewaar het kookvocht.
Kook de pasta in ruim water met weinig zout beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Hak de sjalot, gember en chilipeper fijn, snijd de tomaat in blokjes en de lente-uien in ringetjes. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de sjalot, gember, chilipeper en kerrie 2 minuten, bak de tomaat eventjes mee. Doe de asperges en groentebouillon in de pan en voeg zoveel kookvocht toe dat de asperges voor de helft onderstaan. Kook op halfhoog vuur 5 minuten, breng op smaak met zout en roer de lente-uitjes erdoor. Schep om met de pasta.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten