Ingrediënten
Voor de karbonades:
2 ribkarbonades
1 stengel sereh
1 sjalot
1 teentje knoflook
½ tl zwarte peperkorrels
1 tl lichte sojasaus
½ tl vissaus
Voor de dipsaus:
sap van ½ limoen
1 el vissaus
3 el water
1-2 chilipepers
1 teentje knoflook
1 sjalot
plakje gember van ½ cm
Bereiding
Voor de karbonades:
Hak de sjalot en knoflook grof, maal in de vijzel samen met de peperkorrels fijn. Meng met de sojasaus en vissaus. Leg de karbonades in een schaal en bestrijk ze met de marinade. Kneus de sereh en leg bij de karbonades, laat minimaal 1 uur marineren.
Verhit een grilpan, bak de karbonades van beide kanten bruin.
Voor de dipsaus:
Hak de sjalot, knoflook, chilipepers en gember heel fijn, meng met de vissaus, limoensap en het water. Serveer de saus bij de karbonades.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten