Ingrediënten
350 g kipfilet
165 ml kokosmelk
1 cm verse gemberwortel
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
2 rode chilipepers
½ tl kruidnagel
½ tl kurkuma
1 el komijn
zout
2 el olie
Bereiding
Snijd de kipfilet in blokjes. Hak de gember, ui, knoflook en chilipeper fijn. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de ui, knoflook, gember, chilipeper, kruidnagel, komijn en kurkuma. Voeg na 5 minuten het vlees toe, bak rondom bruin. Voeg de kokosmelk toe, vul het blikje met water en voeg dat ook toe. Breng aan de kook, laat afgedekt 15 tot 20 minuten stoven, breng op smaak met zout.
Voor 2 personen
waarom de deksel op de pan?????
BeantwoordenVerwijderenHoi Carla, het deksel zorgt ervoor dat de warmte en het vocht in de pan blijven. Je kunt dus op een lagere temperatuur koken en je hebt minder vocht nodig, waardoor ook de smaak intensiever is.
Verwijderen