Ingrediënten
650 g chayote
1 sjalot
stuk verse gember van 1 cm
3 kleine groene chilipepers
½ tl mosterdzaadjes
½ tl kurkuma
snufje asafoetida
1 el geraspte kokos
1 el gespleten en gepelde urdi
½ ui
2 teentjes knoflook
stuk verse gember van 1 cm
2 kleine rode chilipepers
10 blaadjes verse dragon (of 1 tl gedroogde)
zout
2 el mosterdolie
Bereiding
Snijd de chayotes doormidden, verwijder de pit en snijd de chayotes in blokjes. Hak de sjalot, gember, chilipeper, knoflook en dragon fijn.
Kook de chayote in 5 minuten beetgaar, giet af. Verhit de olie in een diepe pan op matig vuur, doe de mosterdzaadjes erin. Voeg, zodra de mosterdzaadjes open gesprongen zijn, de sjalot, gember, chilipeper, ui, urdi, kurkuma en asafoetida toe, bak tot de urdi bruin begint te worden. Doe dan de kokos en de chayote erbij, bak nog even verder en schep alles voorzichtig door elkaar. Roer de dragon door de groenten, breng op smaak met zout.
Serveer de chayote als bijgerecht met een stoofschotel. Je kunt het ook als vegetarisch hoofdgerecht serveren. Geef er dan wat chutney bij, anders is het waarschijnlijk een beetje droog.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten