Ingrediënten
500 g magere runderlapjes
1 aubergine
1 ui
2 teentjes knoflook
1 chilipeper
2 laurierblaadjes
2 el citroensap
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 el groentebouillon (instant)
1 tl nootmuskaat
1 el paprikapoeder
3 el olie
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes. Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn, snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie in een pan op halfhoog vuur, bak hierin het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan, zet apart. Fruit nu de ui, chilipeper, knoflook en laurierbladen in de achtergebleven olie. Voeg na 2 minuten de nootmuskaat en paprikapoeder toe, bak 1 minuut mee. Doe nu de tomaten in de pan, vul het blik met water en voeg ook dat toe. Doe de bouillon, citroensap en het vlees erbij, breng aan de kook, laat afgedekt 75 minuten koken, roer af en toe. Voeg dan de aubergine erdoor, laat nog eens 45 minuten koken. Breng op smaak met zout.
Serveer met rijst.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten