Maar het was absoluut de moeite waard en een goede invulling voor een extreem regenachtige zondag middag, en bovendien was dit een goede gelegenheid om een beetje citroenmelisse op mijn balkon te oogsten. Zelf pasta maken is leuk en lang niet zo moeilijk als ik altijd dacht, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Tortellini worden stuk voor stuk gevormd, als je het iets makkelijker wilt maken, kun je ook ravioli maken. Zeker als je graag gevulde pasta eet, is dit een uitkomst. Ik ga hier zeker verder mee experimenteren, dank je wel Nienke!
Ingrediënten
Voor de tortellini:
100 g bloem
1 ei
125 g ricotta
20 blaadjes citroenmelisse
Voor de saus:
500 g trostomaten
1 sjalot
2 teentjes knoflook
1 laurierblad
2 el balsamico azijn
1 tl gedroogde oregano
zout, peper
2 el olijfolie
Bereiding
Voor de tortellini:
Meng het ei en het bloem, kneed er een vast deeg van. Voeg eventueel water toe als het te droog is. Rol het deeg met een deegroller of met een pastamachine tot het heel dun is. Snijd vierkantjes uit van ongeveer 5 x 5 cm, of gebruik een uitsteekvorm voor pasta.
Hak de citroenmelisse fijn en meng met de ricotta. Geef in het midden van elk deeglapje een beetje van het ricottamengsel, bestrijk twee zijden van de rand van elk stuk deeg met een beetje water en vouw ze samen tot een driehoek. Leg de driehoek om je wijsvinger, vouw de 2 onderste punten samen en vouw het bovenste puntje naar achteren.
Breng een pan met ruim water met een beetje zout aan de kook, kook de tortellini in porties. Ze zijn gaar als ze naar boven komen.
Meng het ei en het bloem, kneed er een vast deeg van. Voeg eventueel water toe als het te droog is. Rol het deeg met een deegroller of met een pastamachine tot het heel dun is. Snijd vierkantjes uit van ongeveer 5 x 5 cm, of gebruik een uitsteekvorm voor pasta.
Hak de citroenmelisse fijn en meng met de ricotta. Geef in het midden van elk deeglapje een beetje van het ricottamengsel, bestrijk twee zijden van de rand van elk stuk deeg met een beetje water en vouw ze samen tot een driehoek. Leg de driehoek om je wijsvinger, vouw de 2 onderste punten samen en vouw het bovenste puntje naar achteren.
Breng een pan met ruim water met een beetje zout aan de kook, kook de tortellini in porties. Ze zijn gaar als ze naar boven komen.
Voor de saus:
Hak de sjalot en de knoflook fijn, snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur, fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg, zodra de knoflook lichtbruin wordt, de tomaten toe, bak ze tot het sap vrijkomt. Voeg het laurierblad en de balsamico azijn toe en laat afgedekt 20 minuten op laag vuur koken. Voeg de oregano toe en verwijder het laurierblad, breng op smaak met zout en peper.
Meng de tortellini met de saus, serveer meteen.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten