Ingrediënten
500 g asperges
500 g zoete aardappel
3 pandanbladeren
2 teentjes knoflook
1 sjalot
stuk verse gember van ½ cm
½ tl kurkuma
400 ml kokosmelk
10 blaadjes citroenmelisse
zout, peper
2 el olie
Bereiding
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Hak de knoflook, sjalot, gember en citroenmelisse fijn. Leg een knoop in de pandanbladeren.
Verhit de olie in een ruime hapjespan op matig vuur, fruit hierin de sjalot, knoflook, gember en kurkuma 5 minuten. Voeg de aardappel toe en bak even rondom aan. Blus af met de kokosmelk, breng aan de kook en laat afgedekt 5 minuten koken. Voeg dan de asperges toe en kook nog ongeveer 10 minuten, tot de groenten beetgaar zijn. Roer de citroenmelisse erdoor, breng op smaak met zout en peper.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten