Ingrediënten
500 g asperges
1 groene paprika
150 g snijbonen
100 g broccoli
1 tomaat
1 sjalot
stukje gember van 1 cm
1 el gemalen koriander
½ el paprikapoeder
½ tl kurkuma
chilipoeder naar smaak
zout, peper
groentebouillon (instant)
10 blaadjes verse oregano (of ½ tl gedroogde)
5 blaadjes verse dragon (of ½ tl gedroogde)
2 el olijfolie
Bereiding
Schil de asperges, verwijder de houterige uiteinden en snijd ze in stukjes van 3 cm. Snijd de snijbonen in stukjes en verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de paprika en de tomaat in blokjes. Hak de sjalot, gember, oregano en dragon fijn.
Verhit de olie in de tajine, fruit de sjalot, gember en de specerijen 3 minuten. Voeg de tomaat toe, bak even tot het sap vrijkomt. Voeg de asperges toe en zo veel water dat ze net niet onderstaan, breng aan de kook en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg dan de broccoli, snijbonen en paprika toe en laat nog eens 5 tot 10 minuten stoven tot alle groenten beetgaar zijn. Roer de oregano en dragon erdoor en breng op smaak met zout, peper en groentebouillon.
Lekker met couscous of rijst.
Voor 2 tot 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten