Ingrediënten
2 eieren
70 g witte basterdsuiker
90 ml olie
125 g bloem
125 g fijn geraspte wortel
50 g walnoten
50 g (gele) rozijnen
½ tl kardemom
½ tl nootmuskaat
½ tl bakpoeder
125 g roomkaas
35 g boter
1 tl citroensap
25 g poedersuiker
Bereiding
Hak de walnoten grof, houd 15 g walnoten en 15 g rozijnen apart voor de decoratie.
Klop de suiker met olie tot de suiker opgelost is, voeg dan de eieren één voor één toe. Meng dan kardemom, nootmuskaat, bakpoeder en bloem door het beslag. Spatel de wortel, walnoten en rozijnen erdoor. Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm, strijk de bovenkant glad.
Bak in de op 175 graden (onder- en bovenwarmte) voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten gaar.
Laat de roomkaas en de boter op kamertemperatuur komen, meng met het citroensap en de poedersuiker tot een gladde massa.
Bestrijk de bovenkant van de volledig afgekoelde taart met het roomkaasmengsel, strooi de overgebleven walnoten en rozijnen erover.
Voor 8 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten