Ingrediënten
250 g pasta
275 g lamsgehakt
25 g geraspte Parmezaanse kaas
1 el paneermeel of verkruimeld beschuit
1 tl komijn
½ tl paprikapoeder
1 tl gedroogde oregano
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 chilipepers
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 el kappertjes
1 handvol verse muntbladen
200 g mozzarella
zout, peper
1 -2 el groentebouillon (instant)
3 el olijfolie
Bereiding
Hak het sjalotje, knoflook, chilipepers en de munt fijn. Verhit de olie in een hapjespan op halfhoog vuur, fruit hierin het sjalotje, de knoflook en de chilipeper. Voeg, zodra de knoflook begint te verkleuren, de tomaten toe. Vul het blikje voor de helft met water en doe dat bij de tomaten. Breng het geheel aan de kook, laat 10 minuten pruttelen, maak de tomaten met een houten lepel stuk.
Meng ondertussen het gehakt met de Parmezaanse kaas, komijn, paprikapoeder, oregano en paneermeel. Maak er balletjes van ter grootte van een walnoot, doe ze in de saus en laat ze in ongeveer 10 minuten gaar koken. Roer de kappertjes en de munt door de saus, breng op smaak met de bouillon en zout en peper.
Schep de saus in een ovenvaste vorm, scheur de mozzarella in stukjes en bedek de saus ermee. Zet het geheel 15 tot 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Kook ondertussen de pasta beetgaar in water met een snufje zout.
Serveer de pasta met de saus.
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten