Ingrediënten
300 g volkoren pasta
1 venkelknol (ca. 450 g)
250 g champignons
150 g gerookte kipfilet
2 lente-uien
1 ui
2 teentjes knoflook
3 el paprikapuree
geraspte Belsagio of Parmezaanse kaas naar smaak
zout en peper
2 el olijfolie
geraspte Belsagio of Parmezaanse kaas naar smaak
zout en peper
2 el olijfolie
Bereiding
Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snufje zout, giet af en laat uitlekken.
Hak de ui en de knoflook fijn, snijd de champignons in plakken en de lente-uien in ringetjes. Snijd de venkelknol in vieren, verwijder de stronk en snijd in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de venkel toe zodra de ui glazig is, bak 5 minuten tot de venkel zacht wordt. Doe dan de champignons erbij en na nog eens 2 minuten de paprikapuree, de gerookte kip en een glas water. Laat op laag vuur stoven tot de groenten gaar zijn, breng op smaak met zout en peper en roer de lente-ui erdoor.
Meng de pasta door de saus en serveer met de geraspte kaas.
Voor 3 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten