In plaats van bloem heb ik gemalen hazelnoten gebruikt. In Duitsland kun je die in bijna elke supermarkt kopen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf hazelnoten fijnmalen.
Ingrediënten
200 g gemalen hazelnoten
1 sinaasappel
75 g suiker
2 eieren
125 g mascarpone
125 g magere kwark
1 tl bakpoeder
poedersuiker
Bereiding
Rasp de schil van de sinaasappel, schil de sinaasappel daarna dik en snijd de filets eruit. Roer de mascarpone en de kwark tot een glad mengsel, voeg de sinaasappelschil en de sinaasappelstukjes toe.
Klop de eieren en de suiker met een handmixer op de hoogste stand tot de suiker opgelost is. Roer dan de mascarponecrème erdoor, meng grondig met de eieren. Spatel dan het bakpoeder en de hazelnoten in porties erdoor. Vet een springvorm van 20 cm in en vul het beslag erin, strijk de bovenkant glad.
Bak de cake ongeveer 45 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Laat de cake helemaal afkoelen, bestrooi dan met wat poedersuiker.
Voor 8 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten