De vulling is het makkelijkst te verwerken op kamertemperatuur, je kunt de vulling ook prima een dag van te voren maken.
Ingrediënten
Voor de loempiavellen:
40 loempiavellen
1 glas Turkse yoghurt
3 glazen melk
½ glas olie
3 eieren
2 tl bakpoeder
Voor de vulling:
600 g kalfsgehalkt
4 citroenbladeren
2 el Thaise currypasta (naar keuze)
1 rode ui
stukje laoswortel van 2 cm
3 teentjes knoflook
1 lente-ui
5 steeltjes verse koriander
2 el olie
Bereiding
Hak de ui, citroenbladeren, laoswortel en knoflook heel fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringetjes, hak de koriander fijn. Verhit de olie in een wok op matig vuur, bak de citroenbladeren, ui, laoswortel, knoflook en currypasta tot de geuren vrijkomen. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Voeg de koriander en de lente-ui toe, bak nog heel even mee.
Meng eieren, melk, yoghurt, bakpoeder en olie in een kom. Dompel een loempiavel in dit mengsel, laat het afdruipen en leg het op een bord. Veerdeel een eetlepel van de vulling over het midden van het loempiavel, vouw het dubbel en rol het op tot een lange rol. Rol dit op en leg op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak de börek 35 tot 40 minuten in de op 170 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Lekker met zoete chilisaus.
Voor 40 stuks
Lekker met zoete chilisaus.
Voor 40 stuks
Geen opmerkingen:
Een reactie posten