Ik heb een mengsel gebruikt van kip- en kalkoengehakt, maar met alleen kipgehakt is het ook erg lekker. De vulling laat zich het beste verwerken op kamertemperatuur, je kunt de vulling dus prima een dag van te voren maken.
Börek is erg lekker als snack tussendoor, als voorgerecht of (samen met een soep) als lunch. Kortom, zorg dat je genoeg maakt!
Ingrediënten
Voor de loempiavellen
25 loempiavellen
2 eieren
2 glazen melk
1/3 glas olie
2/3 glas Turkse yoghurt
Voor de vulling
500 g kip- of kalkoengehakt
1 rode ui
2 teentjes knoflook
100 g sperziebonen
75 g wortel
3 lente-uien
1 el ras el hanout
½ tl chilipoeder
1 el kipbouillon (instant)
5 takjes verse koriander
2 el olijfolie
Bereiding
Schil de wortel en snijd haar in kleine blokjes, snijd de sperziebonen in stukjes ter grootte van een doperwt. Hak de koriander, ui en knoflook fijn. Snijd de lente-uien in fijne ringen.
Verhit de olie in een hapjespan op matig vuur en fruit hierin de ui, knoflook, ras el hanout en chilipoeder 3 minuten. Voeg dan het gehakt en de kipbouillon toe, bak het gehakt rul.
Doe de wortel en de sperziebonen in de pan, laat ongeveer 10 minuten stoven tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met zout, roer de koriander en de lente-uien erdoor. Laat de vulling afkoelen toe kamertemperatuur.
Meng eieren, melk, yoghurt en olie in een kom. Dompel een loempiavel in dit mengsel, laat het afdruipen en leg het op een bord. Veerdeel een ruime eetlepel van de vulling over het midden van het loempiavel, vouw het dubbel en rol het op tot een lange rol. Rol dit op en leg op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak de börek 35 tot 40 minuten in de op 170 graden voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte).
Voor 25 stuks
Lijkt me een heerlijke combi!
BeantwoordenVerwijderenJa, ze waren echt onwijs lekker, al zeg ik het zelf
Verwijderen