Ingrediënten
Voor de vis:
450 g visfilet naar keuze
1 el verse dille (of 1 tl gedroogde dille)
1 el ras el hanout
1 el olijfolie
stukje gember van 1 cm
sap van ½ citroen
satépennen
Voor de groenten:
150 g courgette
1 rode paprika
2 tomaten
1 el kappertjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 chilipeper
1 el ras el hanout
1 el groentebouillon (instant)
zout
3 el olijfolie
Bereiding
Voor de vis:
Snijd de vis in blokjes van 1,5 cm. Hak de gember en de dille heel fijn en meng met het citroensap, olijfolie en ras el hanout. Marineer de vis minimaal 1 uur in dit mengsel. Rijg de vis op de satépennen en gril de spiezen 10 tot 12 minuten onder de op 200 graden voorverwarmde gril.
Voor de groenten:
Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn. Snijd de courgette en de paprika in kleine blokjes, snijd de tomaten in stukjes.
Verhit de olie in een pan op matig vuur, fruit de ui, chilipeper, knoflook en ras el hanout 5 minuten. Voeg dan de courgette en de paprika toe, bak de groenten 5 minuten. Doe dan de tomaten erbij, bak tot het sap vrij komt. Blus af met een glas water, voeg de bouillon toe en kook op laag vuur tot de groenten gaar zijn. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout.
Doe de groenten op een schaal, leg de spiezen erop.
Lekker met rijst of couscous en een frisse salade!
Voor 2 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten